СБУ підозрює трьох депутатів міськрайрад Донеччини у злочинах проти нацбезпеки

СБУ підозрює трьох депутатів міськрайрад Донеччини у злочинах проти нацбезпеки

Укрінформ
За матеріалами Служби безпеки прокуратура Донеччини повідомила про підозру в скоєнні злочинів трьом чинним депутатам міських і районних рад на Донеччині.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Досудове слідство СБУ встановило, що у квітні 2014 року депутат Лиманської міської ради добровільно сприяла організації і проведенню незаконного голосування. Зокрема, вона очолила дільничну виборчу комісію в селищі Крива Лука, координувала роботу дільниці, підраховувала голоси та підписувала відповідні акти", - йдеться у повідомленні.

Аналогічно вчинив і депутат Костянтинівської міськради. Він також добровільно очолив виборчу дільницю, організував і провів псевдореферендум у селах Тарасівка, Олександропіль, Новооленівка, Водяне Друге, Березівка та Зелене поле.

Читайте також: США в ОБСЄ: Вибори в ОРДЛО – лише після виведення російських військ

Усупереч діючому законодавству України діяла й депутатка Миронівської селищної ради. Разом з іншими обранцями на позачерговій сесії сільради вона прийняла рішення щодо проведення фейкового референдуму. Активно закликала мешканців Донеччини до участі у псевдоголосуванні та сприяла його проведенню.

Слідчі СБУ підозрюють цих громадян у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання зловмисникам запобіжного заходу.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області тривають невідкладні слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-