Влітку 50 дітей з Луганщини оздоровляться в Австрії — ОДА

Влітку 50 дітей з Луганщини оздоровляться в Австрії — ОДА

Укрінформ
Цього літа 50 вихованців закладів освіти інтернатного типу Луганської області отримають можливість оздоровитися в Австрії.

Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

«Зокрема, йдеться про учнів КЗ «Новоайдарська обласна загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів», «Рубіжанський навчально-реабілітаційний центр «Кришталик» та «Рубіжанська обласна загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів». Передбачається, що протягом трьох тижнів діти відвідають одне з міст Австрії, де на них чекатимуть екскурсії та знайомство з австрійською культурою. Їм також буде надано новий одяг і взуття, організовано безкоштовне офтальмологічне та стоматологічне обстеження, а при потребі – необхідне лікування», - йдеться в повідомленні.

Таку перспективу заступник голови Луганської ОДА Ольга Лішик обговорила з членами робочої групи австрійської екологічної організації «Глобаль 2000».

Читайте також: Влада Луганщини розповіла, як оздоровила 26 тисяч дітей, 65 — за кордоном

Представники австрійської організації проводять моніторинг роботи водоочисного обладнання, яке було встановлене організацією в рамках благодійної програми. Також під час зустрічі йшлося про підготовку до оздоровчого відпочинку учнів трьох інтернатних закладів області.

Як зауважив радник проекту «Діти Чорнобиля» Крістоф Отто, за роки співробітництва понад дві тисячі учнів інтернатів і спеціалізованих шкіл Луганської області мали можливість оздоровитися в Австрії. Багато дітей пройшли курс лікування і позбулися тяжких захворювань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-