На Полтавщині дітям роздають подарунки з символікою

На Полтавщині дітям роздають подарунки з символікою "Батьківщини" - ОПОРА

Фото
Укрінформ
Протягом грудня громадська організація "Наша справа Полтавщина" влаштовує новорічні свята, де дітям вручають подарунки з логотипом "Батьківщини", що вважається підкупом виборців.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

"Починаючи з грудня організація влаштовує святкові новорічні концерти для учнів навчальних закладів. ОПОРА зафіксувала відповідні свята в освітніх установах 5 районів – Козельщинському, Карлівському, Чутівському, Кобеляцькому, Машівському. Під час концертів для дітей влаштовується вистава за участі акторів Полтавського обласного театру ляльок, а також вручаються солодкі подарунки. При чому подарунки знаходяться у пакетах, на яких з одного боку знаходиться символіка організації "Наша справа Полтавщина", а з іншого - логотип політичної партії "Батьківщина" та один з лозунгів партії "Батьківщина за людей, люди – за Батьківщину". Заходи відбуваються як на територіях навчальних закладів, так і в будинках культури", - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними Міністерства юстиції України, громадську організацію "Наша справа Полтавщина" створено 15 листопада 2017 року. Керівником організації є Руслан Погорілий. Він же є співзасновником організації разом з Наталією Пушко. Розмір статутного капіталу дорівнює нулю.

Читайте також: ОПОРА фіксує випадки дочасної агітації

Спостерігачі зафіксували діяльність організації виключно в межах 149 виборчого округу, який включає в себе 6 районів – Карлівський, Козельщинський, Кобеляцький, Новосансажрський, Машівський та Чутівський. Подарунки та поздоровлення від фонду здійснюються за участі Лариси Босенко. Як пишуть на сторінках фонду, вона є лідером "Наша справа Полтавщина".

В обласному осередку "Батьківщини" Полтавщини ОПОРІ не змогли прокоментувати дану ситуацію, порадивши звернутись безпосередньо до керівництва благодійного фонду.

ОПОРІ вдалось зв’язатись і з самою Босенко, проте лідер ГО від коментарів відмовилась, запропонувавши зустрітись після Нового року. Проте, на питання чому на пакетах розміщений бренд політичної партії "Батьківщина" відповіла: "Я його там не бачу".

На Полтавщині дітям роздають подарунки з символікою "Батьківщини" / Фото: Наша справа Полтавщина, oporaua.org

Міністерство освіти і науки України в роз’яснювальному листі №1/9-407 засуджує розміщення будь-якої партійної агітації у закладах освіти, проведення політичних акцій та залучення до них учасників освітнього процесу.

"Дана технологія "виборчої благодійності" допомагає отримати додаткові електоральні переваги та сформувати позитивну думку про суб’єкт виборчого процесу через матеріальне стимулювання виборців. Такі дії – подарунки для дітей, направлені на здобуття прихильності їхніх батьків – виборців", – наголосив координатор ОПОРИ в Полтавській області Костянтин Донченко.

Згідно з частиною 6 статті 64 Закону України "Про вибори Президента" забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація вважається підкупом виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-