ВАКС відсторонив від посади на місяць заступника голови Запорізької облради

ВАКС відсторонив від посади на місяць заступника голови Запорізької облради

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд відсторонив до 25 травня від займаної посади заступника голови Запорізької обласної ради, якого викрили на хабарі.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці.

“25 квітня за клопотанням САП та НАБУ слідчий суддя ВАКС відсторонив від займаної посади заступника голови Запорізької обласної ради (який також є депутатом вказаної облради), якого викрили спільно з іншими особами на наданні понад ₴650 тисяч неправомірної вигоди одному з директорів медичного закладу охорони здоров'я за сприяння в перемозі наперед визначених суб'єктів господарювання при здійсненні медичних закупівель, а також за вчинення інших фінансових операцій вказаним медичним закладом в інтересах фінансових установ”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Скорочення апарату Запорізької облради заощадить ₴14 мільйонів - Федоров

Строк відсторонення - один місяць.

Як нагадали у САП, слідство задокументувало чотири епізоди протиправної діяльності заступника голови Запорізької облради, його помічника та депутата вказаної ради, а саме 4 передачі грошових коштів на загальну суму понад 650 тис. грн.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави 3 млн грн заступнику голови Запорізької облради.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила передати обладміністрації повноваження Запорізької облради

Крім того, ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 1 млн грн застави депутату Запорізької облради. Водночас до помічника заступника голови суд застосував запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

19 лютого Національне антикорупційне бюро України і САП викрили “на гарячому” заступника голови Запорізької облради, його помічника та депутата облради на наданні понад 650 тис. грн неправомірної вигоди одному з директорів закладу охорони здоров'я за сприяння в перемозі наперед визначених суб'єктів господарювання при здійсненні медичних закупівель, а також за вчинення інших фінансових операцій вказаним медичним закладом в інтересах фінансових установ.

За даними ЗМІ, заступником голови Запорізької облради є Владислав Куценко. Раніше він працював прокурором у Генеральній прокуратурі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-