В Одесі підняли прапор ВМС на підтримку полонених моряків

В Одесі підняли прапор ВМС на підтримку полонених моряків

Фото
Укрінформ
У неділю, 2 грудня, на флагштоку біля адмінбудівлі Одеської міськради урочисто підняли прапор Військово-Морських сил ЗСУ - на знак підтримки українських моряків, захоплених 25 листопада спецпідрозділами РФ поряд із Керченською протокою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В Одесі підняли прапор ВМС на підтримку полонених моряків / Фото: Ляшонок Ніна. Укрінформ

"Ми зібралися тут, щоб висловити підтримку військовим морякам, на яких вчинено збройний напад у нейтральних водах Чорного моря і захоплено військовими підрозділами Росії. Ми висловлюємо повагу морякам за їх вірну службу Україні і подяку їх родинам. Доки наші військові не повернуться додому, прапор ВМС буде майоріти над Одеською мерією", - зазначила одна з ініціаторів акції на підтримку моряків волонтер ВМС Олена Сивак.

За її словами, акція проводиться, щоб привернути увагу світової спільноти до грубого порушення норм міжнародного морського права - чергового акту агресії з боку Росії на Чорному морі.

Прапор ВМС ЗСУ підняли на флагштоку мерії курсанти Одеського військово-морського ліцею, два випускники якого теж брали участь у морському переході з Одеси.

На підтримку моряків військові капелани отець Олександр (Смеречинський) та отець Василь (Вирозуб) провели спільну молитву.

Читайте також: Україна збирає пул адвокатів для захисту моряків - Денісова

Як повідомлялося, після збройного нападу підрозділів військ РФ на команди двох бронекатерів і рейдовий буксир ВМС України у десяти областях України, в тому числі Одеській, запроваджено воєнний стан.

Захоплених 25 листопада 24 українських моряків було доправлено до Москви. 21 моряк перебуває у СІЗО "Лефортово", а троє поранених - у лікарні СІЗО. За даними адвокатів, військовополонених розмістили у карантинних одиночних камерах площею півтора на два метри, в яких є стіл, лава і залізне ліжко. Військові однострої в українців забрали, видали тюремний одяг.

Раніше понеділка представники консульства України чи адвокати моряків зустрітися з ними не зможуть, оскільки адвокатам необхідно отримувати дозвіл слідчого, а ця процедура може затягнутися на день-два чи навіть тиждень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-