Безоплатна допомога: для українців створили карту правових потреб

Безоплатна допомога: для українців створили карту правових потреб

Укрінформ
Усю важливу інформацію про систему безоплатної правової допомоги тепер зібрано у Всеукраїнській карті правових потреб.

Її систематизували фахівці Координаційного центру з надання правової допомоги, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

«Всеукраїнська карта правових потреб, інституцій та партнерів системи безоплатної правової допомоги орієнтована, насамперед, на клієнтів системи БПД. Вона буде цікавою також для тих, хто цікавиться правовою тематикою та можливостями захисту прав у своїй громаді», — розповів директор Координаційного центру Олексій Бонюк.

Як зазначається, карта містить контактні дані регіональних, місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, статистичні дані щодо діяльності системи безоплатної вторинної правової допомоги, перелік основних правових питань у розрізі кожного місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що є актуальними для кожного регіону, реєстр організацій-партнерів та неурядових провайдерів правової допомоги та інформацію про міжрегіональні ресурсно-комунікаційні платформи.

У Мін'юсті стверджують, що карта не викличе труднощів у користуванні. «Достатньо обрати певний регіон та переглянути елементи, розташовані ліворуч від карти. Кожен елемент позначено відповідною піктограмою, що однакові для всіх областей», — ідеться в повідомленні.

Читайте також: Денісова анонсувала відкриття представництв омбудсмена у кожній області

Ознайомитися зі Всеукраїнською картою правових потреб можна за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-