Адвокати заявили про

Адвокати заявили про "погіршення здоров'я" Кернеса — суд перенесли

Укрінформ
Полтавський суд переніс на 23 листопада розгляд трьох апеляцій на закриття справи проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців, яких звинувачують у викраденні і тортурах активістів Євромайдану.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в суді.

"На засідання прибули прокурори, обвинувачені - це охоронці Кернеса Віталій Блінник і Євгеній Сміцький, захисники, потерпілий Сергій Ряполов і його представник. Кернес не явився. До суду надійшло клопотання захисників Кернеса про перенесення засідання і заява про погіршення його стану здоров'я", - зазначили в суді.

Прокурор і потерпілий Ряполов, додали в суді, наполягали на затребуванні документів про здоров'я Кернеса і його обов'язковій явці до суду.

"Через неможливість розгляду справи за відсутності Кернеса суд перенесли на 23 листопада на 11:00", - пояснили в суді.

При цьому до суду також надійшло повідомлення про розгляд сьогодні о 16:00 у Верховному суді клопотання захисників Кернеса про зміну осудності.

Читайте також: Суд у справі Кернеса транслюватимуть онлайн

За словами представника потерпілого Тетяни Зелькіної, це третє клопотання такого роду, в перших двох захисту було відмовлено.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня Київський райсуд Полтави закрив кримінальне провадження проти мера Харкова Кернеса, що звинувачується у викраденні, тортурах і загрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року.

12 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про необхідність повернення справи Кернеса на розгляд до суду - "для ухвалення об'єктивного вироку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-