На сесію депутатів Конотопської міськради звозила поліція

На сесію депутатів Конотопської міськради звозила поліція

Укрінформ
На засідання сесії Конотопської міськради Сумської області, яка проходить у вівторок, 28 серпня, частину депутатського корпусу звозила поліція.

Про це у своєму відеозверненні, оприлюдненому у Facebook, повідомив міський голова Конотопа Артем Семеніхін.

«Такі заходи безпеки, які впроваджені сьогодні біля будівлі Конотопської міськради, можна побачити хіба біля Верховної Ради. Тут стоїть автозак, 5 міліцейських автобусів, на одному з яких на сесію привезли депутатів-регіоналів, які місяць тому ходили поруч з тітушками. Зараз очевидно, що вони спробували використати інший сценарій: деяких депутатів залякали, змушуючи їх проголосувати за мою відставку», - заявив міський голова.

Загалом на сесії, під час якої мав би бути розглянутий проект бюджету на 2018 рік, крім 32 депутатів були присутні з півсотні співробітників поліції та 10 представників Нацгвардії.

Попри побоювання Семеніхіна, що сесія буде зірвана, її засідання відбулося, однак головний кошторис міста так і не був ухвалений.

«Бюджет не прийнятий. Я неодноразово намагався поставити його на голосування, однак воно провалювалося», - повідомив мер через Facebook громаду у ще одному своєму відеозверненні.

Проте на сесії вдалося прийняти рішення про використання у Конотопі разом з державним прапором червоно-чорний прапор ОУН/УПА.

Читайте також: У Конотопі зірвалося ще одне засідання міськради - депутати не прийшли

Після оголошення перерви у засіданні в сесійній залі продовжували залишатися прибулі до зали мешканці Конотопа з тим, аби, за словами Семеніхіна, не допустити повторення подій липня, коли сюди увірвалася група чоловіків і побила людей, в тому числі і поліцейських.

Як повідомляв Укрінформ, 26 липня у місті Конотоп сталася бійка під час засідання міської ради. Конфлікт спалахнув під час обговорення між депутатами та міським головою Артемом Семеніхіним питання про прийняття бюджету на 2018 рік. Після декількох годин суперечок більшість обранців перемістилася в малий зал, де спробували відправити у відставку Семеніхіна, однак їм не вистачило одного голосу.

Після цього в сесійній залі почалася масова бійка між прибічниками мера та його опонентами. Поліція затримала 50 учасників конфлікту та доправила їх до відділку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-