НАЗК перевірить е-декларації судді у справі Кернеса

НАЗК перевірить е-декларації судді у справі Кернеса

Укрінформ
НАЗК перевірить е-декларації за 2015 - 2017 роки судді Київського райсуду Полтави Андрія Антонова, який ухвалив закрити справу проти мера Харкова Геннадія Кернеса.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

«Будуть розпочаті повні перевірки декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які подані: Антоновим Андрієм Володимировичем, суддею Київського районного суду міста Полтави, за 2015, 2016 та 2017 роки», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, НАЗК перевірить декларацію заступника Голови Національної поліції України - начальника Департаменту захисту економіки Національної поліції Ігоря Купранця за 2017 рік та декларації за 2015, 2016 та 2017 роки завідувача секретаріату Комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності Ігоря Прийми.

Водночас, НАЗК прийняло рішення про результати здійснення повної перевірки електронних декларацій стосовно 9 осіб. Серед них - декларації першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, міністра культури Євгена Нищука, міністра юстиції Павла Петренка (усі - за 2017 рік) та генерального прокурора Юрія Луценка за 2015-2017 роки.

Читайте також: Луценко, Нищук та інші: НАЗК перевірило дев'ять VIP-декларацій

Як повідомлялося, 10 серпня суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов після місяця вивчення справи у нарадчій кімнаті оголосив про закриття кримінального провадження щодо Кернеса і двох його охоронців у зв'язку з неявкою прокурорів, постраждалих та їх представників на сім останніх засідань суду поспіль без обгрунтованих причин. В рамках юридичного положення про верховенство права факт систематичної неявки сторони обвинувачення свідчить про відмову від обвинувачень: у суду бракувало доказів вини підсудних.

Заступник генпрокурора Анжела Стрижевська заявила, що прокуратура оскаржить це рішення полтавського суду.

2 березня 2015 року міському голові Харкова і двом його охоронцям повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Їх звинуватили у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам Євромайдану - Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну 25 січня 2014 року. Обвинувачені вини не визнавали.

Це кримінальне провадження надійшло до суду в квітні 2015 року. З того часу проведено 75 судових засідань, однак на останніх засіданнях прокурори не з'являлися, що змусило суд самостійно шукати докази вини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-