Загибель курсанта у Харкові: військова прокуратура перевірить версію про вбивство

Загибель курсанта у Харкові: військова прокуратура перевірить версію про вбивство

Укрінформ
Слідчі військової прокуратури разом з версією про самогубство розглянуть версію про можливе вбивство курсанта Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Кожедуба, тіло якого знайдено 28 січня.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів перший заступник військового прокурора Харківського гарнізону Владислав Зубко.

"Розпочато кілька експертиз, в тому числі, судово-медична та балістична. Призначені експертизи телефонних викликів і СМС-повідомлень з телефону курсанта", - зазначив Зубко.

За його словами, також розпочато допит військовослужбовців, товаришів по службі і друзів курсанта: "Версії, про які заявляли родичі загиблого, також будуть розглянуті".

Як повідомляв Укрінформ, 28 січня у Харківському національному університеті Повітряних Сил ім. Кожедуба внаслідок вогнепального поранення загинув курсант. За даними поліції, він ніс вартову службу з охорони військового містечка та був озброєний автоматом. Під час огляду території поліцейські виявили його тіло з вогнестрільним пораненням голови.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) з приміткою "самогубство".

Читайте також: Рідні загиблого у Харкові курсанта хочуть незалежної експертизи

За словами заступника прокурора Харківського гарнізону підполковника юстиції Сергія Баннікова, "експертизи мають підтвердити чи спростувати версію про самогубство, бо очевидців не було".

Зараз у військовому виші за дорученням міністра оборони Степана Полторака розпочато службове розслідування за фактом загибелі курсанта: ретельно перевіряють стан військової дисципліни, організацію навчального процесу та умов проходження служби курсантами.

Щодо думки родичів, то 30 січня дядько загиблого написав у мережі, що, як показав огляд тіла, "у хлопця збиті руки і на животі пляма бурого кольору невідомого походження, можливо це був удар ножем".

Загиблий курсант жив в Харкові, де рідні купили йому квартиру, напередодні загибелі спілкувався з родичами, мав плани на життя і не збирався закінчувати життя самогубством. Його поховають у рідному селищі Мартове на Харківщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-