Одеського бізнесмена арештували за спробу дати хабара працівнику НАБУ

Одеського бізнесмена арештували за спробу дати хабара працівнику НАБУ

Відео
Укрінформ
Одеському бізнесмену, який підозрюється у спробі дати хабара у розмірі 800 тис. доларів працівникові НАБУ, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури. 

"У четвер, 30 листопада 2017 року, за клопотанням прокуратури жителю м. Одеси, який намагався надати 800 тис. доларів США хабара службовій особі Національного антикорупційного бюро України, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 20 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваного взято під варту в залі суду.

Читайте також: Співробітнику НАБУ пропонували $800 тисяч хабара

Як повідомлялося, 24 листопада детективи НАБУ спільно із працівниками ГПУ викрили особу, яка пропонувала керівнику одного з підрозділів НАБУ неправомірну вигоду в розмірі 800 тисяч доларів США. Ця сума пропонувалася за припинення розслідування детективами бюро кримінального провадження, у якому накладено арешт на близько 450 мільйонів гривень.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі, яка займає відповідальне становище, надати їй або третій особі неправомірну вигоду за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна.

Згодом генеральний прокурор Юрій Луценко у Facebook назвав прізвище підозрюваного - це відомий одеський бізнесмен Вадим Альперін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-