До протестувальників в Одесі вийшов прокурор області

До протестувальників в Одесі вийшов прокурор області

Укрінформ
Одеські протестувальники перемістилися від міської ради до будівлі прокуратури, поспілкуватися з людьми вийшов прокурор області Олег Жученко.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Позиція моя як прокурора області така: доступ до всіх органів місцевого самоврядування, державної влади, правоохоронних органів завжди має бути забезпечений. Цьому буде надана оцінка: чому так відбувалося і кого не допускали. Інформую всіх стосовно трагічних подій у "Вікторії" - крім того, що проводиться слідство, Національною поліцією зареєстровано спеціальне провадження у слідстві прокуратури області. Зараз уже дуже оперативно, не тільки сьогодні, а з першої хвилини вилучена документація в Одеській міській раді, в департаменті освіти, в ДСНС", - сказав Жученко.

Прокурор також запросив активістів-фахівців долучитися до розслідування.

"Я спеціально повернувся з відрядження і хочу зараз запросити, але не просто людей, які з цікавості... а спеціалістів, громадських активістів. Я хочу залучити до цього розслідування не просто як робочу групу, а в якості спеціалістів, цих осіб для об’єктивності і відкритості розслідування. Щоб вони мали доступ, в тому числі й до матеріалів розслідування, і не тільки через запити. Ви будете бачити, мати доступ до розслідування, але це мають бути громадські діячі, які дійсно є спеціалістами", - додав Жученко.

Читайте також: В Одесі - мітинг зі штовханиною: вимагають відставки мера і всіх депутатів міськради

На запитання активістів, як він оцінює сьогоднішні дії місцевої влади на чолі з мером Трухановим, і чи є це порушенням, прокурор відповів: "Всі, тим більше представники ЗМІ і народні депутати, повинні мати доступ до сесії міськради, разом з тим, мене там не було, дайте можливість проаналізувати матеріали".

Протестувальники заявляють, що депутати міської ради на чолі з мером порушують права громадян та закони України, перешкоджаючи їм у вільному доступі до сесійної зали міськради, люди також звинувачують чиновників у сепаратизмі, заявляють, що вони ведуть Одесу до розколу та вимагають, щоб чиновники відповіли за трагічні події у таборі "Вікторія".

Після розмови та скандування протестувальники разом із Жученком вирушили до мерії Одеси. Після штовханини під мерією більшість активістів зайшла до міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-