Отруєння дітей АТОшників: у таборі

Отруєння дітей АТОшників: у таборі "Лазурний" працює спецкомісія

Укрінформ
У таборі відпочинку в Бердянську, де на погіршення самопочуття поскаржилися понад двадцятеро дітей, нині працює спеціальна комісія, до складу якої ввійшли лікарі та правоохоронці.

Про це інформує відділ комунікації поліції Запорізької області.

"На теперішній час у таборі працює спеціальна комісія, до складу якої ввійшли медичні працівники та правоохоронці. Спеціалісти встановлюють причину, що призвела до погіршення самопочуття дітлахів", - йдеться у повідомленні.

Нині, зазначають у поліції, "стан дітей задовільний, їхньому життю нічого не загрожує", а всіх, хто відчув тривожні симптоми, буде поміщено під нагляд лікарів.

Правоохоронці інформують про розпочате кримінальне провадження за ознаками ст. 325 Кримінального кодексу України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Триває досудове розслідування, про результати якого буде повідомлено окремо, заявили у поліції, водночас не уточнивши назви табору в Бердянську, де у період з 15 по 20 липня поскаржилося на головний біль та нудоту 24 дитини.

Як повідомляв Укрінформ, раніше волонтер Наталія Міщенко заявила, що в дитячому оздоровчому закладі Бердянська "Лазурний" отруїлися 250 дітей учасників АТО.

Читайте також: Отруєння дітей АТОшників: табір "Лазурний" не мав дозволу на роботу

У Бердянській міській ради своєю чергою поінформували, що дитячий заклад санаторного типу "Лазурний" взагалі не мав дозволу на роботу.

Комісія міськради в ході обстеження закладу 19 липня виявила там 261 дитину. Діти скаржились на некомфортне перебування та неякісне харчування. Керівництву дитячого оздоровчого закладу "Лазурний" було рекомендовано вивезти дітей до повного усунення недоліків, заявили у міській раді Бердянська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-