Секретар РНБО назвав слабке місце російської системи

Секретар РНБО назвав слабке місце російської системи

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко вважає слабким місцем російської системи гіперцентралізацію.

Про це він сказав у інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна, передає Укрінформ.

"Подивіться на ситуацію в Махачкалі, Башкортостані. Чи могли вони зупинити ці виступи? Без питань, пригожинський бунт. Чи могли це вирішити? Могли. Просто не дали команди з Кремля. Без нього важливі рішення не ухвалюються. Це збільшує можливість помилки", - сказав Литвиненко.

Він також навів класифікацію російської еліти одного з європейських аналітичних центрів. "Вони розділили всю російську еліту на три групи: "заручники", "опортуністи" та "віряни". "Вірян" - найменше, а "заручників" найбільше, відсотків 60. Це ті самі прагматики, у яких поступово починає діяти стокгольмський синдром", - сказав секретар РНБО.

Водночас він зауважив, що "ми маємо зрозуміти для себе, що Росія ніколи так добре не жила, як наразі". "Я вважаю, що ситуація в Росії на сьогодні - це крихка стабільність. Це, цитуючи назву однієї відомої книги, може бути назавжди, доки не закінчиться", – сказав Литвиненко.

На його думку, Росія може вийти зі стадії мобілізації та повернутися до мирної економіки: "Потрібна зміна керівництва, а отже, і зміна режиму".

Читайте також: Путін хоче повторити сценарій 1999-го, але нічого в нього не вийде

Як повідомлялось, Президент Володимир Зеленський 29 березня провів перше засідання Ради національної безпеки та оборони після зміни секретаря РНБО, на якому назвав п'ять пріоритетів.

Фото: пресслужба РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-