Росія має заплатити за шкоду, яку завдає Україні - міністри закордонних справ G7

Росія має заплатити за шкоду, яку завдає Україні - міністри закордонних справ G7

Комюніке
Укрінформ
Російська Федерація має заплатити за шкоду та руйнування, які завдає Україні в цій війні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у комюніке за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн «Групи семи» в італійському Капрі. 

«Росія має заплатити за шкоду та руйнування, які вона завдає. Ми засуджуємо нещодавні ракетні та безпілотні удари Росії по енергетичній інфраструктурі та містах України. Ми сповнені рішучості забезпечити повну відповідальність і підтримуємо Україну в отриманні компенсації за втрати та шкоду, спричинені агресією Росії. Ми вітаємо запуск Реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації Україні», - йдеться у комюніке.

Читайте також: Міністри фінансів G7 підтвердили підтримку України і намір використати для неї заморожені активи РФ

Глави МЗС додали, що російські активи залишаться замороженими на Заході, доки Росія не припинить агресію та не заплатить за завдану нею шкоду Україні.

«Суверенні активи Росії в наших юрисдикціях залишатимуться замороженими, доки Росія не припинить агресію та не заплатить за завдану нею шкоду», - йдеться у комюніке.

Також міністри домовилися вивчати всі можливі шляхи допомоги Україні в отриманні нею компенсації від Росії відповідно до власних відповідних правових систем і міжнародного права.

Читайте також: Конфіскація російських активів: план «беззаставного забезпечення» може стати реальним варіантом

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС України Дмитро Кулеба приїхав до Італії, де проходить міністерська зустріч «Групи семи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-