Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні Україні вже сьогодні

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні Україні вже сьогодні

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив на необхідності якнайшвидшого постачання додаткових систем ППО, зокрема Patriot і SAMP/T для захисту українців від російського терору.

Про це він заявив в інтервʼю італійському телеканалу TG1 перед зустріччю глав МЗС країн “Групи семи”, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

Глава МЗС України зазначив, що приїхав на міністерську зустріч для переговорів у розвиток контактів Президента України Володимира Зеленського та із закликом до країн, які підтримують Україну від початку повномасштабного вторгнення РФ.

“Послання просте: світ не може просто спостерігати, як українців убивають російські ракети та дрони. Україні терміново необхідні додаткові системи ППО Patriot і SAMP/T для захисту від російського терору”, — наголосив він.

Фото: МЗС

Міністр уточнив, що саме ці системи ППО є пріоритетними, оскільки лише вони здатні збивати російські балістичні ракети.

У цьому контексті глава МЗС навів приклад Німеччини, яка вже вирішила надати додаткову батарею Patriot, та закликав інші країни наслідувати її приклад.

Читайте також: Пошук і доставка в Україну ППО: Кулеба поговорив із главою МЗС Італії

“Ми бачили з початку повномасштабного вторгнення РФ, що країни “Групи семи” здатні ухвалювати дійсно потужні та екстраординарні рішення. Ми глибоко вдячні їм за те, що вони вже зробили для нас. Але чим довше триває війна, тим більше потрібно сміливих рішень. Я переконаний, що "Група семи" здатна ухвалювати їх”, — зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 13 квітня, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що його країна передасть Києву третю систему ППО Patriot зі складів Бундесверу. Канцлер ФРН Олаф Шольц особисто поінформував про це Президента України Володимира Зеленського під час телефонної розмови того ж дня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-