Європейські лідери закликали Раду ЄС терміново надати Україні засоби ППО

Європейські лідери закликали Раду ЄС терміново надати Україні засоби ППО

Укрінформ
Глави держав та урядів країн Євросоюзу, які проводять в Брюсселі дводенну зустріч в форматі Європейської ради, закликали Раду ЄС та країни-члени терміново забезпечити Україну засобами протиповітряної оборони та ракетами, яких Україна потребує для захисту від повітряних атак Росії.

Відповідний текст із висновків (резолюції) саміту в соціальних мережах оприлюднила речниця президента Європейської ради Єкатерина Касінге (Ecaterina Casinge), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Європейська рада рішуче засуджує триваючі повітряні та ракетні атаки Росії проти мирного населення України, проти її цивільної та критичної інфраструктури, включаючи нещодавні інтенсивні обстріли енергетичного сектору… Європейська рада підкреслює необхідність терміново забезпечити Україну (засобами) протиповітряної оборони, прискорити та інтенсифікувати доставку необхідної військової допомоги, включаючи артилерійські боєприпаси та ракети. Вона закликала Раду ЄС в ході наступних зустрічей, а також країни-члени, забезпечити необхідні дії», - йдеться у документі.

У висновках європейського саміту зазначається, що Європейський Союз та його країни-члени підвищать інтенсивність надання Україні гуманітарної допомоги та засобів цивільного захисту, включаючи необхідне обладнання, таке як генератори та трансформатори.

Читайте також: Зеленський звернувся до лідерів ЄС з проханням терміново надати засоби ППО

Окремим рядком Європейська рада привітала прогрес у просуванні пропозицій щодо використання надзвичайних надходжень від заблокованих російських фінансових активів на користь України, при цьому лідери ЄС закликали до швидкого ухвалення таких пропозицій.

«Підтверджуючи власні висновки від 24 березня 2024 року, Європейська рада підтверджує свою повну та непохитну підтримку України, її народу та її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності в межах її міжнародно визнаних кордонів», - йдеться у документі.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі розпочалося дводенне засідання Європейської Ради, головною темою якою визначені питання конкурентоспроможності ЄС та розвитку європейської економіки. Перший день зустрічі лідери ЄС присвятили розгляду найбільш гострих міжнародних проблем, включаючи розвиток ситуації в Україні та на Близькому Сході.

До глав держав та урядів в режимі телеконференції звернувся президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-