Компенсаційний фонд і заморожені активи РФ: Стефанчук зустрівся з генсеком Ради Європи

Компенсаційний фонд і заморожені активи РФ: Стефанчук зустрівся з генсеком Ради Європи

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч із Генеральною секретаркою Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич, де обговорили подальші кроки для створення компенсаційного механізму для подолання наслідків російської агресії в Україні.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Провів зустріч із Генеральною секретаркою Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич. Насамперед наголосив, що відкриття сателітного офісу Реєстру збитків у Києві посилило наші спільні зусилля у документуванні та подоланні наслідків агресії», - поінформував він.

За його словами, це є важливим кроком до забезпечення справедливості й відповідальності.

Читайте також: Президент ПАРЄ та Стефанчук обговорили підтримку України

Водночас Голова ВР відзначив, що не менш важливим став офіційний запуск подачі заяв до Реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України.

«Під час зустрічі обговорили подальші кроки для створення всеохопливого компенсаційного механізму. Зокрема — це створення Компенсаційної комісії для розгляду заяв і Компенсаційного фонду», - зауважив Стефанчук.

Політик наголосив, що фонд компенсаційного механізму має наповнюватися за рахунок заморожених суверенних активів Росії.

Окрім того, під час зустрічі спікер українського парламенту висловив вдячність Раді Європи за активну участь у роботі коаліції щодо створення спецтрибуналу.

«Розраховую на подальше особисте лідерство та роль Ради Європи у розробці архітектури майбутньої правової рамки спецтрибуналу», - акцентував він.

Читайте також: У Європі заморозили €37 мільярдів приватних та €208 мільярдів державних активів РФ

Також питанням для обговорення співрозмовників стало зусилля щодо повернення незаконно депортованих українських дітей.

«Важлива подальша практична реалізація положення Рекомендації ПАРЄ «Щодо ситуації дітей України» про призначення Спеціального доповідача Комітету міністрів Ради Європи з питань становища та повернення українських дітей, депортованих і примусово переміщених РФ та Білоруссю», - додав Голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Теодорос Русопулос на зустрічі із Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком у Страсбурзі наголосив на подальшій підтримці України.

Фото: Ruslan Stefanchuk/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-