Росія, Китай, КНДР та Іран створять новий світопорядок, якщо Україна програє - колишній генсек НАТО

Росія, Китай, КНДР та Іран створять новий світопорядок, якщо Україна програє - колишній генсек НАТО

Укрінформ
Україна може виграти розв’язану проти неї Росією війну, а у разі її програшу Росія, Китай, Північна Корея та Іран створять новий світовий порядок.

Як передає Укрінформ, про це заявив колишній генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон в інтерв’ю австрійській газеті Die Presse.

"Я навіть не хочу про це думати. Україна може виграти цю війну, і одного дня вона може стати членом ЄС і НАТО. Але якщо Путін виграє війну, то Росія, Китай, Північна Корея та Іран створять новий світовий порядок, і тоді нам усім буде дуже некомфортно", - прокоментував Робертсон питання про те, які наслідки для Альянсу міг би мати програш України у війні.

За словами колишнього генсека Альянсу, в останньому випадку наслідки, вочевидь, "будуть драматичними".

На його думку, Путін, можливо, не наважився б прямо нападати на країну-члена НАТО, "але немає сумнівів, що Росія була б набагато агресивнішою у так званій сірій зоні, якби виграла війну – з кібератаками, виборчими маніпуляціями, організованою злочинністю і нападами на об'єкти критичної інфраструктури".

Читайте також: Глава МЗС Британії: Життєво важливо, щоб Україна перемогла, а Путін програв

Як повідомляв Укрінформ, колишній генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон протягом своєї каденції з 1999 по 2003 рік мав дев’ять зустрічей із Володимиром Путіним, у ході яких лідер Кремля жодного разу не порушував тему розширення Альянсу на Схід і не висловлював занепокоєння з цього приводу.

Фото: NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-