Шольц буде готовий поговорити з Путіним, коли в цьому буде сенс

Шольц буде готовий поговорити з Путіним, коли в цьому буде сенс

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц не виключає, що в майбутньому поговорить з Путіним, але наразі не бачить у цьому сенсу.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню TAZ, передає Укрінформ.

«Такі розмови корисні, коли ви відчуваєте, що можете змінити ситуацію. Зараз російська війна говорить проти цього. У мене було кілька розмов з Путіним у минулому, які іноді сприймалися критично. І я не виключаю подальших дискусій у майбутньому», - сказав Шольц і поінформував, що востаннє розмовляв з російським очільником телефоном у грудні 2022 року.

На запитання, коли буде сенс знову говорити з Путіним, глава німецького уряду відповів:

«Коли прийде час…У будь-якому випадку, коли Росія зрозуміє, що продиктованого миру не буде, і Путін зрозуміє, що він повинен відмовитися від своєї кампанії й вивести війська».

Шольц підкреслив, що «завжди казав», що Росія не повинна виграти цю війну.

Також канцлер заявив, що швидко стало зрозуміло, що війна ця не буде короткою і ще довго доведеться постачати зброю та боєприпаси в Україну. Наразі ніхто не може відповісти, коли закінчиться війна, зауважив політик і пообіцяв, що Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

«Ті, хто несе відповідальність, не повинні боятися. Важливо діяти з розумом. Тому я поєдную свою непохитну підтримку України з політикою, яка запобігає ескалації війни між Росією та НАТО», - додав Шольц.

Він поінформував, що під час нинішнього візиту в Китай Україні є одною з тем переговорів з керівництвом КНР.

Читайте також: Макрон і Шольц обговорили європейські ініціативи з військової підтримки України

«Річ у тім, що Китай не підтримує Росію у веденні жорстокої війни проти сусідньої України… Китай також може дати зрозуміти, що ця безглузда імперіалістична війна повинна бути закінчена», - сказав глава уряду ФРН.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу Шольц поговорив телефоном з Президентом України Володимиром Зеленським. Він підтвердив непохитну солідарність з Україною перед обличчям масованих і триваючих російських авіаударів, зокрема по цивільній енергетичній інфраструктурі. Співбесідники обговорили варіанти подальшого посилення української ППО. Тоді ж стало відомо, що Німеччина поставить в Україну ще одну систему Patriot на додаток до тих що були передані та що були обіцяні.

Фото: Verena Brüning

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-