Франція братиме участь у Форумі миру - Макрон

Франція братиме участь у Форумі миру - Макрон

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон вітає прихильність Швейцарії до проведення на її території Форуму миру і запевняє, що Франція тісно співпрацює з усіма країнами, які прагнуть підготувати умови для миру на основі міжнародного права.

Про це Макрон сказав під час візиту на оборонне підприємство поблизу Бордо, передає кореспондент Укрінформу.

«Я хотів би привітати Швейцарію за її прихильність до проведення форуму. Я мав можливість поговорити про це під час державного візиту до конфедерації торік у грудні та думаю, що це дуже хороша ініціатива, яка об'єднає всі країни для підготовки умов миру», - заявив Макрон.

Він додав що Франція тісно працює над цим питанням.

Читайте також: Шмигаль запросив Фіцо взяти участь у Саміті миру

«Ми будемо на зустрічі, запропонованій Швейцарією, будемо з усіма країнами, які хочуть тривалого миру, тобто миру, який поважає міжнародне право і правила», - додав він.

Як відомо, нещодавно очільник Росії Путін заявив, що переговори щодо України за відсутності Росії не мають жодного сенсу.

Читайте також: В ОП назвали фейком «план Ердогана» про замороження війни та відмову України від НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Україна має чітку позицію, що країна-агресор Росія, яка порушує всі міжнародні правила та гуманітарні норми, не буде учасником першого Глобального саміту миру, й ті країни, які справді хочуть досягти на ньому результату, її поділяють.

Європейський Союз напередодні привітав оголошення уряду Швейцарії про організацію мирної конференції по Україні у червні цього року, але на цей момент не готовий визначити рівень своєї участі, оскільки досі не отримав формального запрошення до участі в заході.

Фото: LP/Arnaud Journois

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-