Закон про мобілізацію містить важливі питання щодо підтримки війська - Зеленський

Закон про мобілізацію містить важливі питання щодо підтримки війська - Зеленський

Укрінформ
Мобілізація в Україні триває з початку повномасштабного вторгнення, а зміни до законодавства, які сьогодні ухвалив парламент, спрямовані на посилення контролю в цьому питанні та підтримку війська щодо проведення ротацій, надання відпусток тощо.

Як передає Укрінформ, про це заявив Президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з президентами Литви та Польщі, коментуючи питання ухвалення Верховною Радою змін до законодавства щодо мобілізації. 

«Що стосується мобілізації, по-перше, хотів би, щоб всі розуміли: у нас війна, воєнний стан, а з впровадженням воєнного стану впроваджується мобілізація. Мобілізація йде згідно термінів, згідно законодавства, вона продовжувалась кожні три місяці українським парламентом постійно з початку війни, нічого нового не існує. Багато всього, багато маніпуляцій, російського наративу щодо зриву мобілізації в Україні тощо. Зверніть увагу на факти – мобілізація постійно йде, як це й повинно бути згідно законодавства у воєнний час, у час війни», - сказав він. 

За словами глави держави, стосовно проголосовано сьогодні зранку закону щодо змін до мобілізації - є запит військового керівництва.

«І згідно з мобілізацією, так, є посилення контролю щодо ухилянтів, але хочу вам сказати - будь-яка людина навіть без цього закону, яка порушувала закон про мобілізацію і була мобілізаційного віку, і вона була ухилянтом або ще щось робила поза законом, вона і так порушувала те чи інше діюче законодавство. Тут зафіксовані деякі зміни до деяких норм, які допоможуть військовому керівництву. Там питання не тільки щодо мобілізації людей, там важливі питання щодо підтримки війська, яке постійно на фронті – відпустки, поліпшення ротації тощо», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент України Володимир Зеленський прибув до Литви для участі в саміті Триморʼя та для перемовин із главами держав-партнерів.

Також сьогодні Верховна Рада України ухвалила у другому читанні закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-