ЄС вітає Саміт миру у Швейцарії, але й досі чекає на запрошення

ЄС вітає Саміт миру у Швейцарії, але й досі чекає на запрошення

Укрінформ
Європейський Союз вітає оголошення уряду Швейцарії про організацію мирної конференції по Україні у червні поточного року, але на цей момент не готовий визначити рівень своєї участі, оскільки досі не отримав формального запрошення до участі в заході.

Про це сьогодні у Брюсселі на брифінгу для преси заявили одразу два речники Європейської комісії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вітаємо оголошення Швейцарії про дати конференції високого рівня щодо миру в Україні. Європейський Союз та його країни-члени будуть продовжувати активні міжнародні зусилля, для забезпечення можливо більш широкої підтримки для всеохоплюючого, справедливого та тривалого миру в Україні, ключових принципів та завдань української Формули миру, з огляду на майбутній глобальний саміт миру. В тому, що стосується участі, ми були б щасливі взяти участь, але не можемо на цей час підтвердити, хто буде представляти ЄС на цій події, - заявила речниця ЄС Набіла Массралі. 

«Ми – ввічлива організація, ми чекаємо на запрошення», - пояснив таку позицію речник Єврокомісії Ерік Мамер.

Читайте також: Україна готується до Саміту миру - Президент

Як повідомляв Укрінформ, вчора уряд Швейцарії оголосив, що 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. Як зазначили організатори, наразі існує достатня міжнародна підтримка для проведення конференції високого рівня для запуску мирного процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-