Глава МЗС Польщі у Греції закликав посилити підтримку Києва

Глава МЗС Польщі у Греції закликав посилити підтримку Києва

Укрінформ
Очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що у війні Росії проти України «обидві сторони виснажені», і тому необхідно посилити підтримку Києва.

Про це він сказав під час Економічного форуму в Дельфах, у Греції, передає Укрінформ із посиланням на Польське радіо.

«Багато залежить від американського пакету військової підтримки, який застряг у Конгресі. Схоже, що Україна мобілізує нових людей, а ми як НАТО демонструємо наполегливість і здатність допомогти Україні в довгостроковій перспективі», – підкреслив Сікорський.

«Так, Україна дуже стікає кров'ю, але і Путін не досягає успіху», - додав польський міністр.

На запитання про можливе повернення Дональда Трампа до Білого дому та можливі наслідки його президентства для України та НАТО, Сікорський відповів, що «не наважиться відповісти на ці запитання».

Польський міністр зазначив, що США змагаються з Китаєм, а Путін позиціонував себе нашим ворогом, «тому треба взяти на себе більшу частку тягаря, коли йдеться про оборону».

«Такі країни, як Польща та Греція, роками витрачають значні відсотки свого ВВП на оборону, тому ми маємо право про це говорити», – додав Сікорський.

Читайте також: Польща підтримує створення в НАТО 100-мільярдного фонду допомоги для України

Він заявив, що ідея про європейську оборону давно назріла.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ України та Польщі Дмитро Кулеба і Радослав Сікорський обговорили, як Польща може допомогти захистити український повітряний простір від російських ракет.

Фото: PAP / Piotr Nowak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-