Зеленський зустрівся з новим міністром оборони Литви

Зеленський зустрівся з новим міністром оборони Литви

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з новопризначеним міністром національної оборони Литви Лаурінасом Кащюнасом подальшу всебічну підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні на сайті глави держави.

Зеленський під час зустрічі з Кащюнасом у межах його першого закордонного візиту на цій посаді подякував за всебічну допомогу Литви й готовність підтримувати Україну до перемоги.

Відео: Офіційний канал Президента України

Президент наголосив на важливості подальшого лідерства Литви в міжнародній коаліції з розмінування та розвитку співпраці у сфері оборонної промисловості.

Читайте також: Зеленський обговорив із делегацією парламенту Естонії підготовку безпекової угоди

«Дякую за вашу підтримку, за все, що ви робите з початку повномасштабної війни. Знаю, що наші команди працюють над документом щодо безпекових гарантій. Очікуємо, що він закладе нове підґрунтя для посилення захисту наших держав», – наголосив Президент.

Зеленський акцентував, що українці особливо вдячні за фінансовий внесок Литви в реалізацію чеської ініціативи щодо купівлі артилерійських боєприпасів і за виділення коштів для партії дронів.

Для України надзвичайно важливе, зауважив глава держави, ухвалення країнами-партнерами рішень щодо своєчасного й безперешкодного постачання вкрай необхідних видів техніки, озброєння та боєприпасів.

Читайте також: Литва передала Україні бронетранспортери М577

Учасники зустрічі також обговорили подальшу всебічну підтримку з боку Литви, зокрема щодо підготовки українських військовослужбовців і реалізації реабілітаційних програм для поранених захисників.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся з президентом Литви Гітанасом Наусєдою, серед обговореного – санкції і конфіскація російських активів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-