Злочини Росії не повинні лишитися безкарними - Австрія запевнила у підтримці України

Злочини Росії не повинні лишитися безкарними - Австрія запевнила у підтримці України

Укрінформ
Австрія підтверджує свою непохитну підтримку України та наголошує на необхідності невідворотного покарання Росії за її злочини.

Як передає Укрінформ, про це заявило австрійське МЗС на своїй сторінці у соцмережі Х.

"Злочини Росії проти України не повинні залишитися безкарними! Генеральний секретар Маршик підтвердив нашу непохитну підтримку України на сьогоднішній конференції "Відновлення справедливості для України" в Гаазі", - йдеться у повідомленні.

Окремо було повідомлено, що Австрія надасть 100 тис. євро на підтримку роботи спецпредставника генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства "в умовах конфлікту в Україні".

Поруч з цим, напередодні конференції в Гаазі міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг також наголосив, що усі російські злочини в Україні мають бути розслідувані, а винні – покарані.

Читайте також: Запуск спецтрибуналу для РФ впирається в імунітет «трійки» - Кулеба

"Від початку жорстокої агресивної війни Путіна в Україні неодноразово надходили шокуючі повідомлення про воєнні злочини та порушення прав людини російськими солдатами, включаючи систематичне застосування сексуального насильства щодо жінок та дівчат. Ці жахливі злочини повинні бути повністю розслідувані, а винні – притягнуті до відповідальності", - заявив він.

Міністр також оголосив, що Австрія виділить 100 тис. євро на подальше навчання української поліції та прокуратури в рамках проєкту ООН.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у Гаазі за участі 57 країн пройшла міжнародна конференція "Відновлення справедливості для України".

Фото: MFA Austria / Мережа Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-