Новий комісар Ради Європи з прав людини свій перший візит здійснить в Україну

Новий комісар Ради Європи з прав людини свій перший візит здійснить в Україну

Укрінформ
Новий комісар Ради Європи з прав людини ірландець Майкл О'Флаерті 1 квітня розпочав свій шестирічний мандат на цій посаді, пообіцявши здійснити свій перший візит до України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в його заяві, розміщеній на офіційному сайті Ради Європи.

"Я не можу уявити собі нічого більш нагального, ніж подолання наслідків повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке спричинило жахливі людські страждання та руйнування", - сказав О'Флаерті.

Він зазначив, що свій перший візит на посаді комісара, згідно з його передвиборчими обіцянками, здійснить саме в Україну.

Комісар подякував своїй попередниці Дуні Міятович та наголосив на своєму намірі зосередитися на питаннях молоді, соціально-економічних правах та правозахисників, а також використовувати свій мандат для сприяння виконанню рішень Європейського суду з прав людини.

О'Флаерті був обраний Парламентською асамблеєю Ради Європи в січні 2024 року.

Читайте також: Конгрес місцевих влад Ради Європи засудив викрадення українських дітей та інші воєнні злочини Росії

Комісар з прав людини є незалежною та неупередженою позасудовою інституцією, створеною Радою Європи у 1999 році. Уповноважений має право вступати як третя сторона у провадження Європейського суду з прав людини, надає консультації та інформацію щодо запобігання порушенням прав людини.

Раніше в інтерв’ю ірландським ЗМІ О’Флаерті заявляв, що Україна буде для нього пріоритетом, оскільки ситуація там стосується «всіх нас і всіх наших прав людини, тому що російська агресія - це екзистенційна атака на все, що ми побудували в Європі цінностей".

Як повідомляв Укрінформ, 24 січня відбувся другий тур виборів комісара Ради Європи з прав людини, у результаті перемогу здобув Майкл О'Флаерті з Ірландії.

Фото: Рада Європи

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-