В ОП обговорили з радником з питань нацбезпеки Швеції підготовку безпекової угоди

В ОП обговорили з радником з питань нацбезпеки Швеції підготовку безпекової угоди

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква та радник з питань національної безпеки Швеції Генрік Ландерхольм обговорили укладення угоди про співпрацю між Україною та Швецією в безпековій сфері.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в ОП.

Сторони погодилися з необхідністю якнайшвидшого початку між командами обох країн переговорного процесу.

Заступник очільника ОП скоординував із Ландерхольмом графік контактів на найвищому рівні.

Також дипломати обговорили поточну безпекову ситуацію в Україні з огляду на нещодавні масовані удари російських військ по цивільній і критичній інфраструктурі, зокрема балістичними ракетами.

Особливу увагу сторони приділили європейській інтеграції України. Порушили питання продовження для України дії автономних торговельних преференцій ще на один рік.

Жовква поінформував співрозмовника про останні кроки, здійснені українською стороною для завершення виконання чотирьох рекомендацій Європейської комісії, окреслених у межах пакета з розширення Євросоюзу – 2023.

«Розраховуємо на підтримку Швеції у затвердженні Європейською радою у червні переговорних рамок і скликанні першої міжурядової конференції, яка покладе початок переговорному процесу про вступ України в ЄС», – наголосив він.

Посадовець привітав Швецію зі вступом до НАТО та подякував за незмінну підтримку євроатлантичних прагнень України.

Читайте також: Зеленський обговорив із делегацією парламенту Естонії підготовку безпекової угоди

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня на полях саміту НАТО у Вільнюсі лідери країн G7 погодили Спільну декларацію про підтримку України. У документі йшлося, зокрема, про роботу над конкретними двосторонніми довгостроковими зобов'язаннями та домовленостями у сфері безпеки.

На виконання домовленостей вільнюського саміту НАТО Україна укладає з державами-членами Альянсу двосторонні безпекові угоди. Такі документи вже підписані з Великою Британією, Францією, Німеччиною, Данією, Канадою, Італією й Нідерландами.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-