Кислиця в РБ ООН: Брак реакції на злочини терористи сприймають як запрошення до нових атак

Кислиця в РБ ООН: Брак реакції на злочини терористи сприймають як запрошення до нових атак

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця розповів на засіданні Ради Безпеки ООН про п’ятничний обстріл Росією цивільних українських об’єктів.

Як передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку, Кислиця зазначив, що за попередньою інформацією, Росія запустила 151 одиницю озброєння, у тому числі 88 ракет різних типів та 63 безпілотники.

Російські війська атакували Дніпровську ГЕС у Запоріжжі, пошкодивши греблю та гідротехнічні споруди станції. Одна з двох станцій, ГЕС-2, зазнала критичних пошкоджень, ГЕС-1 також не працює, сказав постпред.

«Саме так терористи сприймають відсутність реакції на свої попередні злочини – як запрошення до нових атак», – зазначив він, нагадавши, що раніше РФ окупувала Запорізьку АЕС і підірвала Каховську дамбу.

Кислиця зауважив, що нинішня кількість систем ППО не дає Україні можливості захистити всю територію від російського терору.

«Нам потрібно захистити наші міста та їхніх мешканців. Ми також повинні забезпечити надійний захист неба над лінією фронту, – зауважив постпред. – Якщо Путін програє битву за українське небо, він програє і землю».

Кислиця зазначив, що Росія бомбардує також і власну територію – «з таким самим рівнем жорстокості та нехтуванням цивільною інфраструктурою».

Читайте також: Кислиця: Москва в ООН знову цинічно скиглитиме, вдаючи із себе жертву

За його словами, російські війська фактично знищили село Козинка в Бєлгородській області за допомогою авіабомб. «Удар нібито мав на меті ліквідувати там антипутінські сили. Місцеві жителі відкрито повідомляють, що цього села практично більше не існує», – пояснив Кислиця.

Росія цинічно нарікає на «західну зброю», тоді як сама активно отримує боєприпаси, зокрема балістичні ракети й артилерійські снаряди, з Північної Кореї, зазначив він.

«Ми не повинні чекати подальшої ескалації, якщо можемо знищити агресивний потенціал Росії зараз, – звернувся Кислиця до членів РБ. – Кожне зусилля, спрямоване на захист України, також слугуватиме захисту всього континенту й за її межами».

Як повідомлялося, у п’ятницю Рада Безпеки ООН на запит Росії провела засідання для обговорення поставок зброї Україні. Однак більшість країн зосередилися у своїх виступах на засудженні обстрілів Росією цивільних об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-