Гербст сподівається, що Конгрес США ухвалить допомогу Україні до кінця весни

Гербст сподівається, що Конгрес США ухвалить допомогу Україні до кінця весни

Укрінформ
Директор Євразійського центру Атлантичної ради Джон Гербст, колишній Надзвичайний і повноважний посол США в Україні, оцінює імовірність ухвалення допомоги Україні в 60 відcотків.

Про це він заявив у п’ятницю на Київському безпековому форомі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Гадаю, з ймовірністю 60 відсотків, а не 100, ми побачимо ухвалення пакету допомоги Україні в найближчі два з гаком місяці», – сказав Гербст.

За його словами, цей пакет буде менший, ніж 60 млрд дол., «і в ньому не буде такого великого економічного складника».

Однією з причин, чому рішення може бути ухвалено, вважає Гербст, «є те, що Трамп не виступив жорстко проти цього».

«Якби він різко виступив проти цього, я підозрюю, що жоден Джонсон (Май Джонсон – спікер Палати представників – ред.) ні за що не виніс би це на обговорення», - сказав директор Євразійського центру Атлантичної ради.

Читайте також: Гербст закликає бути готовими до всіх можливих обставин, пов'язаних із виборами у США

На переконання Гербста, Джонсон, вочевидь, бажає винести це питання, але не хоче втратити посаду.

З іншого боку, «республіканці та демократи, у тому числі дуже потужні, заявили, що проголосують за петицію про звільнення, якщо Джонсон не винесе питання на обговорення», - зауважив Гербст.

У свою чергу, колишній посол США в Україні Стівен Пайфер, виступаючи на панельній дискусії Київського безпекового форуму, зазначив, що нинішня адміністрація США має перестрахуватися і вжити заходів у співпраці з європейськими партнерами, аби заморожені активи російського центробанку були спрямовані на воєнні потреби й відбудову України.

«Це був би спосіб підстрахуватися від можливого повернення пана Трампа, коли Сполучені Штати, імовірно, не виявлятимуть готовності надавати допомогу», – сказав Пайфер.

Як повідомлялося, 21-22 березня проходить 16-й щорічний Київський безпековий форум, організований для мобілізації трансатлантичної підтримки України. Гасло цьогорічного форуму: «Україна каже світу: переможемо разом!».

Фото: ksf.openukraine.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-