МЗС Франції засудило масовану ракетну атаку РФ по інфраструктурі та цивільному населенню України

МЗС Франції засудило масовану ракетну атаку РФ по інфраструктурі та цивільному населенню України

Укрінформ
Французьке міністерство закордонних справ рішуче засудило масовані ракетні та безпілотні удари, завдані Росією по численних цивільних об'єктах та енергетичній інфраструктурі України упродовж останніх двох ночей.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві на сайті дипломатичного відомства.

«Ці удари, що послідували за трагічними подіями минулого тижня в Одесі, Сумах, Кривому Розі та Мирнограді, є черговим порушенням міжнародного права з боку Росії, яка невпинно реалізує свою стратегію залякування України та її прихильників, абсолютно нехтуючи життям українських цивільних осіб», - йдеться в документі.

Читайте також: У Євросоюзі засудили масовану атаку РФ по Україні

У заяві наголошується, що Франція буде продовжуватиме надавати Україні підтримку, необхідну для забезпечення її законної оборони. «Ми також продовжуватимемо надавати військову допомогу на двосторонній основі, відповідно до зобов'язань, викладених в угоді про співпрацю в галузі безпеки, підписаній 16 лютого президентами Макроном і Зеленським», - зазначається в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, заступниця генсека засудила на Радбезі ООН російські напади на енергооб’єкти України. Удари Росії по енергетичній інфраструктурі України є неприйнятним, заявила заступниця генсека ООН з питань роззброєння Ізумі Накаміцу на засіданні Ради безпеки ООН у п’ятницю, скликаному Росією для обговорення західних постачань зброї України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-