Вступ України до НАТО суттєво посилить Альянс - ексміністр оборони Канади

Вступ України до НАТО суттєво посилить Альянс - ексміністр оборони Канади

Укрінформ
Північноатлантичний альянс стане суттєво сильнішим після того, як повноправне членство у ньому набуде Україна.

Як повідомляє кореспондент Укрінформ, таку думку висловив колишній міністр оборони Канади (2007-2013) Пітер Маккей під час участі у конференції в Оттаві.

“Нам ще належить сповна оцінити, як це (повномасштабне російське вторгнення до України - ред.) зміцнило НАТО. З одного боку - вступ Швеції та Фінляндії, а з іншого, коли врешті-решт до Альянсу приєднається Україна, вона посилить його дуже важливим чином, оскільки привнесе до столу перемовин у Брюсселі значно краще розуміння крихкості миру, ніж мали ми в різні періоди історії”, - сказав Маккей.

На його переконання, НАТО “має у значно більшій та практичнішій мірі підтримувати зусилля України”. “Я щиро вірю, що Україна візьме гору, але це станеться не швидко. Ми перебуваємо у критичній точці: наступні шість місяців визначать, чи зможе Україна звільнити себе й усіх нас”, - зазначив колишній міністр.

Читайте також: Україна довела здатність гарантувати безпеку для ЄС і НАТО - Стефанішина

Маккей наголосив, що “Україна бореться за колективне виживання Заходу”. “Це (агресія Росії - ред.) не припиниться в Україні. Тому ми можемо або спинити її або розслабитися й спостерігати, як вона шириться нашими країнами, наче рак”, - зауважив він.

Нагадаємо: у вівторок за підсумками чергової зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» міністр оборони Канади Білл Блер оголосив про виділення 40 млн канадських доларів (близько 30 млн доларів США) на чеську ініціативу із закупівлі у третіх країн артилерійських снарядів для України. За словами міністра, це дозволить терміново доставити до України кілька тисяч снарядів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-