Спікер Джонсон підтвердив обговорення допомоги Україні від США у вигляді позики

Спікер Джонсон підтвердив обговорення допомоги Україні від США у вигляді позики

Укрінформ
Спікер Палати представників США Майк Джонсон підтвердив, що всередині республіканської більшості палати обговорюється концепція позики для України, так само як і виділення коштів за рахунок арештованих російських активів.

Про це він заявив у середу під час пресбрифінгу в Конгресі США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Була розмова навколо того, що ми називаємо Законом REPO, за допомогою якого, як ви всі знаєте, можна було би використати арештовані активи російських олігархів і певним чином оплатити підтримку України. Також обговорювалася концепція позики», - сказав спікер.

Він зазначив, що серед республіканців ведеться «вдумлива, цілеспрямована робота», а також відбуваються дискусії щодо питання зовнішньої підтримки.

Джонсон також наголосив, що республіканці усвідомлюють, яку роль Америка відіграє у світі, та розуміють «важливість надіслати світові потужний сигнал» про те, що США підтримує своїх союзників.

«Ми не можемо дозволити терористам і тиранам йти маршем по земній кулі»,- додав він.

При цьому республіканець звинуватив Білий дім і президента Джо Байдена у «слабкості» на світовій арені, що, за його словами, є причиною, чому противники США діють у настільки провокаційний спосіб.

«Ми підтримуємо мир шляхом сили. Це один із наших ключових, основоположних принципів. Рональд Рейган говорив про це весь час, і я досі вірю в це, більшість із нас так вірить», - заявив Джонсон.

Читайте також: Конгрес і Білий дім дійшли згоди щодо бюджету на 2024 рік - Байден

Він наголосив, що Сполучені Штати повинні продемонструвати силу на світовій арені, і вони це зроблять та виконають свої зобов’язання.

Джонсон також зауважив, що повернеться до питання зовнішньої підтримки, як тільки Конгрес владнає питання з бюджетом на поточний фінансовий рік.

Читайте також: У Конгресі США обговорюють часткове виділення позики в пакеті допомоги Україні - Politico

Як повідомляв Укрінформ, наразі Конгрес США зосереджений на досягненні угоди щодо ухвалення бюджету-2024. У вівторок президент Байден заявив, що обидві партії у Конгресі США й адміністрація Білого дому подолали всі розбіжності, які не дозволяли до цього часу узгодити пакет законопроєктів із державним бюджетом. Очікується, що це питання буде вирішене до п’ятниці.

Водночас від початку наступного тижня й до 8 квітня в Палаті представників заплановані чергові «канікули».

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-