Зеленський провів телефонну розмову з прем’єром Індії

Зеленський провів телефонну розмову з прем’єром Індії

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді обговорили розвиток двосторонніх відносин, зокрема зустріч команд і засідання Міжурядової комісії зі співробітництва, що мають відбутися в Делі найближчим часом.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Телеграмі

Глава держави заявив про зацікавленість України в посиленні торговельно-економічних відносин з Індією, зокрема в аграрному експорті, авіаційній галузі, торгівлі фармацевтичною і промисловою продукцією. 

Він додав, що Україна також вітатиме повернення індійських студентів до її закладів освіти.

Серед іншого, Президент висловив Моді подяку за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, гуманітарну допомогу й активну участь представників Індії в зустрічах на рівні радників. 

«Для нас важливо, щоб Індія взяла участь і в інавгураційному Саміті миру, підготовка до якого триває у Швейцарії», – наголосив він.

Своєю чергою, прем’єр-міністр Індії у соцмережі X написав, що висловив Зеленському  незмінну підтримку Індією всіх зусиль, спрямованих на досягнення миру та якнайшвидше припинення триваючого конфлікту. 

“Індія продовжить надавати гуманітарну допомогу, керуючись нашим підходом, орієнтованим на людей", - зазначив Моді.

Читайте також: Індія проведе парламентські вибори у квітні

Як повідомляє Sky News, Індія традиційно має тісні економічні та оборонні зв’язки з Москвою та утримується від критики РФ за її вторгнення в Україну.

Але наступного тижня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідає Індію, оскільки Київ прагне заручитися підтримкою свого мирного плану, повідомили двоє індійських чиновників. Це буде перший візит до Індії високопосадовця з України після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Як повідомляв Укрінформ, Андрій Єрмак та посол Індії Харш Кумар Джейн обговорили напрями подальшої взаємодії, зокрема щодо встановлення в Україні справедливого миру.

Фото архівне: Х / Нарендра Моді

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-