Палата представників США засудила викрадення Росією українських дітей

Палата представників США засудила викрадення Росією українських дітей

Резолюція
Укрінформ
Палата представників США прийняла резолюцію щодо викрадення Росією українських дітей.

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його даними, у резолюції йдеться, зокрема, що Палата представників вважає уряд Росії під керівництвом Володимира Путіна відповідальним за протиправне й незаконне вивезення дітей з України. Такі дії офіційно найсуворіше засуджуються.

Проголошується також, що сприяння незаконному усиновленню суперечить зобов'язанням РФ за Конвенцією про запобігання злочину геноциду та покарання за нього і саме по собі є геноцидом.

Читайте також: Кулеба закликав Раду ООН з прав людини докласти всіх зусиль для покарання Росії

Палата представників переконана, що Росія намагається знищити покоління українських дітей і таким чином підірвати можливість України виростити наступне покоління своїх громадян та лідерів, а також можливість відбудувати країну після неспровокованого російської війни, ціллю якої є знищення унікальної української мови, культури, історії й ідентичності.

Серед іншого, у резолюції констатується, що вторгнення Росії в Україну збільшило ризики потерпання дітей від торгівлі й експлуатації людей, дитячої праці, злочинів на ґрунті статі, голоду, моральних та фізичних травм, позбавлення освіти і прихистку, смерті.

Очільник ОП подякував Палаті представників за підтримку.

Читайте також: Лубінець: Українські діти є ресурсом для росіян, з них роблять солдатів

«Bring Kids Back UA. Маємо повернути додому всіх, а росію – покарати за геноцид», – наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, механізми та практичні кроки для повернення українських дітей розроблятиме міжнародна експертна група Bring Kids Back UA. У січні цього року відбулося її перше засідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-