Китай може долучитися до Глобального саміту миру в Швейцарії - посол КНР

Китай може долучитися до Глобального саміту миру в Швейцарії - посол КНР

Укрінформ
Влада Китаю розглядає можливість участі в Глобальному саміту миру з припинення війни в Україні, який найближчими місяцями планує провести нейтральна Швейцарія.

Про це в інтерв’ю швейцарському Neue Zuercher Zeitung сказав посол Китаю в цій країні Ван Шіхтін, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Необхідно запобігти тому, щоб «криза» (так у Пекіні називають війну – ред.) погіршилася або навіть вийшла з-під контролю. Ми уважно стежимо за українською конференцією, яку прийматиме Швейцарія, і розглядаємо можливість взяти в ній участь», - сказав Ван. 

Як зауважив посол, всі сторони повинні працювати над припиненням бойових дій, він підкреслив, що Китай висунув стратегію політичного припинення конфлікту.

«Ми повинні підтримати Росію і Україну в якнайшвидшому відновленні прямого діалогу, щоб можна було поступово деескалувати ситуацію», - сказав китайський дипломат.

Він додав, що потрібно поважати територіальний суверенітет усіх країн і дотримуватися Статуту ООН.

Читайте також: Єрмак заявляє про важливість участі якнабільшої кількості країн у Глобальному саміті миру

У МЗС Китаю наразі не коментують перспектив участі Пекіна в імплементації Української формули миру та майбутньому саміті світових лідерів у Швейцарії. 

Там заявляють, що КНР продовжуватиме по-своєму сприяти врегулюванню «кризи в Україні».

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак минулого тижня обговорив із послом Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжуном спільну роботу щодо Формули миру.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-