Єрмак заявляє про важливість участі якнабільшої кількості країн у Глобальному саміті миру

Єрмак заявляє про важливість участі якнабільшої кількості країн у Глобальному саміті миру

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак наголошує на важливості участі якомога більшої кількості держав у першому Глобальному саміті миру у Швейцарії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

У продовження діалогу з країнами Глобального Півдня Єрмак провів телефонну розмову з головним радником Президента Федеративної Республіки Бразилія Селсо Аморімом.

Співрозмовники обговорили підготовку першого Глобального саміту миру у Швейцарії.

За словами Єрмака, Україна активно працює над залученням до участі в установчому саміті якомога ширшого кола країн, які поважають міжнародне право і Статут ООН, принципи суверенітету і територіальної цілісності України.

Він наголосив на важливості участі якомога більшої кількості держав задля напрацювання їхніми лідерами спільного рішення щодо справедливого завершення війни та відновлення сталого миру в Україні.

Єрмак також поінформував співрозмовника про останні обстріли Росією цивільної інфраструктури України, зокрема житлового району Одеси, внаслідок чого є загиблі. Серед жертв, зокрема рятувальники, які прибули для надання допомоги постраждалим від російської атаки.

Читайте також: Єрмак і посол Бразилії обговорили підготовку Глобального саміту миру

Крім того, керівник ОП наголосив на важливості забезпечення вільного судноплавства в Чорному морі та функціонування "зернового коридору" для глобальної продовольчої стабільності.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня Єрмак і посол Бразилії в Україні Нортон де Андраде Мелло Рапеста обговорили підготовку першого Глобального саміту миру.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-