Туреччина наголосила на підтримці територіальної цілісності та суверенітету України

Туреччина наголосила на підтримці територіальної цілісності та суверенітету України

Укрінформ
Туреччина наголосила на підтримці територіальної цілісності та суверенітету України.

Про це йдеться в заяві МЗС Туреччини до 10-річчя проведення Росією незаконного «референдуму» в Криму, повідомляє Укрінформ.

«Минуло десять років з моменту анексії Російською Федерацією Автономної Республіки Крим України шляхом нелегітимного референдуму, який відбувся 16 березня 2014 року… Ми знову заявляємо, що не визнаємо цю фактичну ситуацію, яка є порушенням міжнародного права, і наголошуємо на нашій підтримці територіальної цілісності та суверенітету України», - йдеться в заяві.

У МЗС наголосили, що Туреччина уважно стежить за розвитком подій у Криму, особливо за ситуацією з кримськими татарами, які є «однією з основних складових півострова» і залишатимуться у «пріоритетному порядку денному».

Читайте також: Візит Зеленського до Туреччини: Формула миру та співпраці

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня 2014 року в тимчасово окупованому Росією Криму і місті Севастополі всупереч українському законодавству та законодавству Автономної Республіки Крим відбувся так званий «референдум» щодо статусу Криму - за силового тиску російських військових та воєнізованих «ополченців», а також за підтримки пропагандистських російських ЗМІ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-