Байден і прем’єр Ірландії обговорили взаємодію для підтримки України

Байден і прем’єр Ірландії обговорили взаємодію для підтримки України

Укрінформ
Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар обговорили спільні зусилля на підтримку України в умовах її протистояння агресії РФ.

Як повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, зустріч лідерів відбулася в п’ятницю в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президент і прем’єр обговорили спільне зобов’язання наших країн підтримувати Україну на тлі російської агресії»,- зазначила представниця адміністрації США.

При цьому вона зауважила, що глава Білого дому «високо оцінив зусилля народу Ірландії, який відкрив двері, щоби прийняти та підтримати понад 100 тисяч українських біженців, які втекли від жорстокого вторгнення Росії».

Таким чином, внесок Ірландії, населення якої – близько 5 млн осіб, став одним із найбільших у перерахунку кількості прийнятих біженців з України на душу населення. Президент Байден подякував ірландцям за щедрість та співчуття українцям, які були вимушені втекти від війни.

Читайте також: Туск на зустрічі з Байденом: Справедлива Європа неможлива без незалежної України

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Відня подякував народу Австрії за допомогу Україні. Він глибоко оцінив взаємодію й партнерство між США й Австрією, відзначивши при цьому внесок, який ця європейська країна зробила на підтримку українців.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-