Прем'єр Латвії підтримує ідею тренувальної місії НАТО в Україні

Прем'єр Латвії підтримує ідею тренувальної місії НАТО в Україні

Укрінформ
Прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня заявила, що підтримує ідею відправити війська НАТО в Україну для навчання українських військових, після того як президент Франції Еммануель Макрон дав зрозуміти, що він відкритий для подібних кроків.

Як передає Укрінформ, про це вона сказала в інтерв'ю агенції Bloomberg.

"Якщо ця пропозиція буде опрацьована та розширена, можливо, ми ухвалимо рішення про проведення навчань всередині країни. Ми повинні проаналізувати, як ситуація виглядає з погляду НАТО, а не лише з погляду Латвії", – зазначила Сіліня.

Прем'єр Латвії вважає, що нездатність підтримати Україну та перемога РФ у війні матимуть глобальний вплив, зокрема на США. "Якщо РФ переможе, ці наслідки торкнуться усього світу, а також Вашингтона і США, а не лише Європи", – сказала вона.

Читайте також: Рішення про направлення до України військових ухвалюватиме парламент - прем’єрка Естонії

Сіліня також заявила, що залишає США з більшим оптимізмом щодо перспектив подальшого фінансування України з боку Вашингтона після того, як члени Конгресу від обох партій повідомили їй, що пропозиції щодо підтримки Києва, швидше за все, будуть винесені на голосування у Палаті представників.

"Я налаштована оптимістичніше, тому що говорила з деякими конгресменами, котрі кажуть, що знайшли певний процедурний шлях, як вони можуть досягти результату та знайти певний компроміс", – сказала вона.

Читайте також: Макрон: Ті, хто ставить обмеження на підтримку України, обирають поразку

Як повідомлялося, у Парижі 26 лютого президент Франції Макрон заявив, що не відкидає перспективи участі європейських військ у війні в Україні.

Зі свого боку, президент Литви Гітанас Науседа зазначив, що західним країнам потрібно обговорити ідею відправки військових до України та припинити проводити "червоні лінії" у питанні допомоги Києву.

Фото: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-