Макрон: Ті, хто ставить обмеження на підтримку України, обирають поразку

Макрон: Ті, хто ставить обмеження на підтримку України, обирають поразку

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон не виключає нових ініціатив на європейському рівні для допомоги Україні.

Про це він заявив у інтерв’ю французьким телеканалам, передає кореспондент Укрінформу.

"Ті, хто ставить певні "обмеження" на підтримку України, "обирають поразку", - сказав він. "Якщо ситуація погіршиться, ми будемо готові забезпечити, щоб Росія ніколи не перемогла", - додав президент Франції.

Він розповів, що не розмовляв з Володимиром Путіним протягом декількох місяців. "Я говорив з ним, коли це було необхідно", - сказав Макрон.

Президент Франції також відреагував на останні заяви Путіна. "Недоречно погрожувати, коли у вас є ядерна зброя", - сказав він, порадивши французам почувати себе "захищеними, тому що ми є ядерною силою. Ми готові, у нас є доктрина. Коли йдеться про ядерну зброю, не потрібно багато слів, це інструмент безпеки. Це покладає на нас відповідальність ніколи не вдаватися до ескалації" .

Читайте також: Макрон - про введення європейських військ: Ми не виключаємо такої можливості

Водночас Макрон відмовився називати Путіна автократом чи диктатором, описавши як людину, яка "потрапила у репресивний і авторитарний дрейф у своїй країні, яка в останні роки обрала для себе роль дестабілізуючої сили на кількох театрах військових дій".

Як повідомлялося, Президент Франції Еммануель Макрон та Президент України Володимир Зеленський домовилися зустрітись в Україні найближчими тижнями.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-