В ЄС похвалили позицію Казахстану щодо російської війни проти України

В ЄС похвалили позицію Казахстану щодо російської війни проти України

Укрінформ
Євросоюз вітає чітку позицію Казахстану щодо агресивної війни РФ проти України та його дотримання міжнародного права, включаючи Статут ООН.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві ЄС, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні за участі віцепрем'єра - глави МЗС Казахстану Мурата Нуртлеу.

"Ми вітаємо чітку позицію Казахстану щодо агресивної війни Росії проти України та його дотримання міжнародного права, включаючи Статут ООН та принципи Гельсінського Заключного акту", - заявили у Євросоюзі.

Також в ЄС висловили подяку уряду Казахстану "за його активну і конструктивну участь у підтримці ОБСЄ як спільної платформи безпеки, а також за його зусилля з інтенсифікації регіонального співробітництва в Центральній Азії".

Було вказано на те, що Європейський Союз прагне поглиблювати та розширювати відносини з Казахстаном у всіх взаємовигідних сферах.

Як повідомлялося, Казахстан, який є союзником Росії в ОДКБ, не підтримав російську агресію проти України.

Читайте також: Казахстан закрив торговельне представництво у росії

Республіка Казахстан підтримує припинення кровопролиття в Україні "на основі територіальної цілісності, незалежності та суверенітету держав відповідно до основоположних принципів Статуту Організації Об'єднаних Націй".

Президент Республіки Казахстан Касим-Жомарт Токаєв також заявляв, що його країні немає необхідності вступати до Союзної держави Росії та Білорусі.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у березні висловлював думку, що Казахстан, Молдова і країни Балтії – під загрозою військового наступу РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-