Тиск на Росію треба посилювати шляхом секторальних санкцій - Костін

Тиск на Росію треба посилювати шляхом секторальних санкцій - Костін

Укрінформ
Тиск на Росію необхідно й надалі посилювати, у тому числі шляхом запровадження секторальних санкцій, які суттєво обмежать економіку країни-агресорки.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х написав генеральний прокурор Андрій Костін за результатами зустрічі з виконавчими директорами Європейської служби зовнішньої діяльності Майклом Зібертом, Стефано Томатом, Белен Мартінес Карбонелл та Елен Ле Гал.

«Ми щиро вдячні за тверду позицію ЄС щодо санкційного тиску на країну-терориста та її спільників. Необхідно й надалі посилювати цей тиск, зокрема шляхом запровадження секторальних санкцій, які суттєво обмежать російську економіку та спроможність агресора продовжувати війну», - зазначив Костін.

Читайте також: Проти РФ діють 17 тисяч санкцій, завдяки яким ворог втратив $400 мільярдів - Шмигаль

Під час зустрічі генеральний прокурор подякував європейським партнерам за потужну підтримку з боку ЄС у політичній, економічній та гуманітарній сферах - у ці складні часи, коли Україна бореться за свободу й незалежність.

«Наша мета — розбудова мережі всеосяжної відповідальності, яка включатиме ефективні механізми для кримінального переслідування російського військового та політичного керівництва за злочин агресії, конфіскацію російських активів та відшкодування збитків тим, хто постраждав від цієї війни», - наголосив генпрокурор.

Читайте також: Російські злочинці не знайдуть безпечного сховища в жодній країні ЄС - Костін

Як повідомлялося, Японія, Австралія та Нова Зеландія оголосили нові санкції проти РФ, які поширюються на фізичних і юридичних осіб у банківській сфері, сектор ВПК, а також на пропагандистів.

Фото: twitter.com/AndriyKostinUa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-