Стратегія надавати допомогу Україні по краплині не працює - Кулеба

Стратегія надавати допомогу Україні по краплині не працює - Кулеба

Укрінформ
Партнери мають усвідомити, що часи миру в Європі минули, і стратегія надавати допомогу Україні по краплині не працює.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з главами МЗС Естонії, Латвії, Литви та Франції пресконференції за підсумками переговорів у Вільнюсі, передає кореспондент Укрінформу.

Кулеба позитивно відзначив той факт, що президент Франції Еммануель Макрон порушив фундаментальні питання стосовно підтримки спротиву України, щодо яких почалася дискусія. Тут він відзначив дві складові: активізація обговорень того, як перемогти у війні та думати нестандартно, а також локалізувати певні дії в Україні: тренування, обслуговування та виробництво.

«Сьогодні зрозуміло одне: ми маємо це прийняти із жалем та тверезо. Я хочу, щоб усі наші партнери знали, що ми дуже вдячні за те, що вони зробили для України. Але стратегія надавати допомогу Україні по краплині не працює. Якщо так далі піде, то всім нам буде непереливки», - сказав міністр.

Читайте також: Зеленський: Партнери розуміють - якщо не вистоїть Україна, воювати з РФ доведеться «усім НАТО»

У цьому контексті глава МЗС наголосив на необхідності необмеженого та своєчасного постачання всіх видів зброї та боєприпасів, щоб забезпечити перемогу над Росією і непоширення війни в Європі.

«Ми маємо прийняти нову реальність, що часи миру в Європі минули. Це те, як я дивлюся, і це мій заклик. Ті, хто не вірять, що війна може відбуватися за межами України і перейти на територію НАТО, будь ласка, прокидайтеся, читайте історичні книжки, слухаєте, що зараз каже Путін, і знайдіть 10 відмінностей. Вам не вдасться це зробити», - закликав Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, Кулеба відвідує Литву з робочим візитом для зустрічі з главами МЗС країн Балтії та Франції. Ключовою темою переговорів є швидке нарощування військової допомоги союзників для України та виробничих потужностей оборонних індустрій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-