Зеленський у Туреччині відвідав корвет «Гетьман Іван Мазепа», який будують для України

Зеленський у Туреччині відвідав корвет «Гетьман Іван Мазепа», який будують для України

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час офіційного візиту в Туреччину відвідав корвет «Гетьман Іван Мазепа», який будується для України на верфі неподалік Стамбула для Військово-морських сил ЗСУ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава держави поінформував, що присвоїв другому корвету такого класу, який будується для ВМС ЗСУ, назву "Гетьман Іван Виговський".

"Вчора я підписав указ - сьогодні він буде опублікований - щодо нового нашого корвета, який обов'язково також з'явиться в наших територіальних водах, і це вже буде "Гетьман Іван Виговський". Я впевнений, що він також посилить наші Військово-морські сили", - сказав Зеленський.

Він подякував Президентові Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану за партнерство, а також оборонним компаніям Туреччини та України, "які роблять такий сильний результат для повернення миру в Україну".

Президент України відвідав корвети, які будуються на верфі в Стамбулі / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Читайте також: Зеленський прибув із візитом до Туреччини

Указ про присвоєння корвету класу Ada Військово-Морських сил Збройних сил України імені гетьмана Івана Виговського опубліковано на сайті глави держави.

Президент України Володимир Зеленський у Туреччині відвідав корвет «Гетьман Іван Мазепа» / Фото: Офіс Президента

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом до Туреччини.

Програма візиту включає відвідання корвета «Гетьман Іван Мазепа», який будується на верфі неподалік Стамбула для Військово-морський сил України.

Будування корвета класу Ada для ВМС ЗСУ було розпочате у квітні 2021 року і відбувається відповідно до Стратегії розвитку ВМС ЗСУ до 2036 року.

Планувалося, що у 2022 році перший корвет буде переправлено в Україну, де його добудують, і у 2024 році він мав увійти до складу ВМС ЗСУ. Але через повномасштабну війну відправка корвета була відтермінована.

У 2023 році в Туреччині заклали ще один корвет типу Ada для ВМС ЗС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-