Пауза у війні дасть можливість Путіну накопичити сили - Зеленський

Пауза у війні дасть можливість Путіну накопичити сили - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський переконаний, що пауза у війні, а фактично замороження конфлікту, як це пропонують деякі політики, буде великою проблемою для України і Європи, оскільки дасть можливість Путіну накопичити сили.

Про це він сказав в інтерв’ю для програми Cinque minuti італійського телеканалу Rai1, передає Укрінформ.

«Перерва у війні - це великий виклик, була б велика проблема для України, для збереження її, для її майбутнього, і велика проблема замороженого конфлікту буде для всієї Європи. Ми мали такий досвід після окупації Криму і частини Донбасу. Це було схоже на те, що зараз звучить у деяких медіа і від деяких лідерів, коли вони говорять, що потрібна пауза, а це все говорить про замороження конфлікту. Дехто називає це ceasefire - припинення вогню. Але ми це проходили. Ця пауза у війні - це не пауза у війні, це пауза для Путіна», - зазначив Зеленський.

За його словами, Путіну потрібна така пауза, аби накопичити сили.

«У них (в Росії - ред.) є дефіцит з ракетами, вони їх пробують купити в Ірані і вже взяли у Північній Кореї. У них є дефіцит з артилерійськими снарядами, і вони беруть їх у Північній Кореї і так само в Ірані. Ця пауза їм потрібна, тому що у них є брак досвідчених військових, бо вони їх втратили на нашій території. Їм бракує офіцерів і просто натренованих військових. Ця пауза буде на руку Путіну», - підкреслив Президент.

Читайте також: Удар по Одесі: Жовква не виключає, що Росія могла цілитися по Зеленському та прем'єру Греції

Він нагадав, що Росія свого часу вже робила такі самі кроки. Коли після 2014 року фактично заморозили конфлікт на сході України, це дало можливість Росії наростити озброєння і накопичити сили, а потім вторгнутися в Україну.

«І він (Путін - ред.) це саме може зробити знову. Бо гарантії, які були в Нормандському форматі і на рівні Мінського процесу, ніхто не ніс. І ніхто не несе відповідальність за виконання Росією її обіцянок, які вона дає. Принаймні поки Путін президент», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Шмигаль назвав ІПСО псевдовибори Путіна на окупованій території

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент України Володимир Зеленський уже висловлювався про можливість замороження війни, назвавши це неприйнятним для України варіантом, бо він зіграє на руку агресору. За його словами, наразі західні союзники не тиснуть на Україну щодо «замороження» конфлікту.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-