Шурма: Ми впевнені, що США нададуть допомогу Україні

Шурма: Ми впевнені, що США нададуть допомогу Україні

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма висловив цілковиту впевненість у тому, що Конгрес США схвалить законопроєкт, який передбачає виділення багатомільярдної допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у інтерв’ю агентству CNN.

Шурма висловив цілковиту впевненість у підтримці України з боку Сполучених Штатів та американського народу, а також у тому, що Конгрес схвалить рішення щодо надання Україні понад 60 мільярдів доларів допомоги.

«Ми не маємо жодних сумнівів у тому, що голосування відбудеться і що підтримка надійде. Питання лише у часі. Ми абсолютно впевнені, що президент Байден і його адміністрація знайдуть слова, щоб переконати (Конгрес - ред.)», - заявив Шурма напередодні виступу президента США Джо Байдена на спільному засіданні обох палат Конгресу.

Заступник керівника ОП розповів, що ситуація в українських містах та на лінії фронту з кожним днем стає дедалі складнішою, через що потреба України у допомозі з боку США «абсолютно критична».

«Ключове питання полягає в часі, оскільки люди на лінії фронту кожної секунди, кожної хвилини борються за будь-який день затримки пакету (допомоги від США - ред.) ціною власного життя», - сказав Шурма.

Читайте також: Пентагон прокоментував можливості допомоги Україні без рішення Конгресу

На його переконання, найкращими аргументами для надання пакету допомоги Україні є життя людей, які гинуть внаслідок атак Росії. Зокрема, він нагадав про майже щоденні обстріли Одеси російськими безпілотниками останнім часом.

«Вони (росіяни - ред.) намагаються заблокувати нашу інфраструктуру та економіку, але вони вбивають цивільних осіб», - наголосив високопосадовець.

Окрім цього, Шурма звернув увагу на значну перевагу російської армії в небі на сході України.

«Якщо розглядати лінію фронту на сході, росіяни мають величезну перевагу в повітрі. Вони атакують міста, а десятки наших військових кожного дня платять (за очікування допомоги - ред.) власним життям. Ми віримо, що життя цих людей є найбільш вагомими аргументами, щоб переконати Білий дім сьогодні», - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, допомога Україні від США у розмірі понад 60 млрд доларів відкладається через розбіжності між демократами та республіканцями в Сенаті США.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, допомога Україні від Сполучених Штатів Америки надійде, і не буде потреби застосовувати так званий план «Б».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-