У Раді зараз найбільше жінок за всю історію українського парламентаризму - Юрчишин

У Раді зараз найбільше жінок за всю історію українського парламентаризму - Юрчишин

Укрінформ
Народний депутат з парламентської фракції «Голос», голова комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин нагадав, що у нинішньому скликанні Верховної Ради – найбільша кількість жінок за всю історію парламентаризму в Україні.

Про це він сказав під часонлайн-дискусії«Роль жінок в медіа: вплив російської війни проти України» від Інституту масової інформації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перша річ, яку ми як комітет, звісно, вирішити не можемо, але ми можемо і рекомендувати, і звертати увагу в роботі з журналістами на різних рівнях, незалежно від статі говорити про те, що «колеги, показуйте, розповідайте, інформуйте про історію наших жінок». Ми зараз маємо унікальні історії наших захисниць, наших героїнь, ми маємо історичні приклади успішності українських жінок. І звісно, про це треба говорити не лише в районі 8 березня, а постійно», - сказав Юрчишин.

Він додав, що комітет з питань свободи слова буде максимально сприяти цьому. Зокрема, він запропонував провести захід на базі комітету, який би звертав увагу на потребу гендерного балансу в медіа.

«Так, у нас зараз скликання з найбільшим показником жінок за історію парламентаризму в Україні, але це взагалі не відповідає пропорційному представництву в суспільстві. У нас би мали бути пропорції зовсім інші», - сказав Ярчишин.

За його словами, «насправді ключовий виклик для нас – це виклик культури, виклик подолання стереотипів, які насаджувалися дуже довго і дуже міцно засіли».

Читайте також: Зеленський - у Міжнародний день боротьби за права жінок: Все, що ви робите для України, надихає світ

«А тому тут якимись законами, якимись речами важко щось зробити. Хоча, звісно, ми підтримуємо і квотне представництво в політиці, й інші речі, які на даному етапі дозволять позбутися цих стереотипів, але ключова історія - це про культуру», - сказав нардеп.

Як повідомлялося, раніше Юрчишин розповів, що у суспільстві є великий запит на повернення журналістів до кулуарів Верховної Ради, а у комітеті з питань свободи слова немає переконливої аргументації, чому цього не можна зробити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-