Єрмак провів брифінг для китайської делегації на чолі з представником уряду з питань Євразії Лі Хуеєм

Єрмак провів брифінг для китайської делегації на чолі з представником уряду з питань Євразії Лі Хуеєм

Фото
Укрінформ
В Офісі Президента відбувся брифінг під головуванням керівника Офісу Глави держави Андрія Єрмака щодо безпекової ситуації в Україні та інших питань для делегації КНР на чолі зі спеціальним представником уряду з питань Євразії Лі Хуеєм. 

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

«Ми цінуємо партнерство з Китаєм і сподіваємося, що сьогоднішні перемовини стануть іще одним кроком до поглиблення та зміцнення наших відносин», – сказав Андрій Єрмак, вітаючи гостей у Києві.

Лі Хуей відвідує нашу Україну вже вдруге з початку повномасштабного вторгнення РФ. Поїздка здійснюється на виконання попередніх двосторонніх домовленостей, досягнутих під час телефонної розмови Президента України Володимира Зеленського та Голови Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна 26 квітня 2023 року.

У межах підтримання регулярного діалогу китайську делегацію було поінформовано про ситуацію на полі бою, функціонування «зернового коридору», повернення військовополонених, захист прав цивільних заручників і повернення депортованих Росією українських дітей.

Китайській делегації розповіли про ядерну та радіаційну безпеку в умовах війни, про випадки грубого порушення Росією Женевської конвенції про поводження з полоненими, а також про зусилля України в напрямі повернення незаконно затриманих Російською Федерацією українських громадян та вивезених дітей.

Крім того, відбулися зустрічі керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, першої віцепрем’єр-міністерки України – міністерки економіки України Юлії Свириденко та міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби зі спеціальним представником уряду Китаю Лі Хуеєм.

Під час зустрічей сторони обговорили перспективи встановлення справедливого миру для України, відновлення територіальної цілісності та суверенітету нашої держави на основі Української формули миру.

Також було порушено питання про можливості сприяння китайської сторони у припиненні насильницької депортації українських дітей, обміні полоненими, демілітаризації та деокупації Запорізької АЕС, гарантування ядерної безпеки та інших міжнародних ініціатив нашої держави.

Андрій Єрмак розповів про заходи з реалізації Формули миру та про підготовку до першого Глобального саміту миру, який відбудеться у Швейцарії. Очільник Офісу Глави держави наголосив на важливості якомога ширшої підтримки всіма країнами світу Української формули миру.

Читайте також: Єрмак обговорив з ексглавою уряду Фінляндії перспективи вступу в ЄС та НАТО

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів розмову у відеоформаті з радником Прем’єр-міністра Сполученого Королівства Великої Британії з питань національної безпеки Тімоті Барроу. Сторони обговорили підготовку до першого Глобального саміту миру на рівні лідерів держав та урядів, який має відбутися у Швейцарії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-