У МКІП спростували російський фейк про заяву Борреля щодо боєприпасів

У МКІП спростували російський фейк про заяву Борреля щодо боєприпасів

Укрінформ
Інформація, яка тиражується прокремлівськими Телеграм-каналами, нібито високий представник Євросоюзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель поскаржився на брак грошей для виробництва боєприпасів на потреби ЄС та України, є неправдою.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП, передає Укрінформ.

«Брехня: високий представник Євросоюзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель поскаржився на брак грошей для виробництва боєприпасів на потреби ЄС і України. Цю новину тиражує прокремлівський Telegram-канал. Правда: насправді високий представник ЄС не говорив про критичний брак зброї», - заявили у Центрі стратегічних комунікацій.

Зазначається, що раніше на пресконференції зі Стратегії розвитку європейської оборонної промисловості Боррель озвучив наявні проблеми галузі, а також запропонував шляхи їхнього вирішення.

«Напередодні Боррель вказав на можливість надання Україні боєприпасів, які Євросоюз може придбати поза своїми межами. Про згортання допомоги Україні з боку ЄС у жодному разі не йдеться, а його генеральна позиція залишається незмінною: збільшення обсягів виробництва і підтримка України. Пропагандисти вкотре вирвали з контексту і перекрутили сказане європейським політиком», - поінформували у МКІП.

Читайте також: У МКІП спростували російський фейк про «депортацію» жителів Харкова

Як повідомлялося, 5 березня Єврокомісія та високий представник ЄС представили першу в історії Європейську оборонно-промислову стратегію (EDIS) на рівні ЄС.

Цей документ передбачає розвиток тісніших зв'язків з Україною через її участь в ініціативах ЄС на підтримку оборонної промисловості та стимулювання співпраці між оборонною промисловістю ЄС і України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-